föräldralön

Jag fick en glad överraskning igår när jag kollade mitt konto, jag hade fått föräldralön! :-D Det är 10% av lönen som arbetsgivaren betalar i x antal månader! (varierar beroende på vilket jobb man har, jag tror att jag kommer få i 3 månader efter att ha läst avtalen) Det blir inte jättemycket, men allt extra är ju skitbra!
Jag frågade min chef i höstas om mitt jobb hade något sånt, men han sa att vi inte hade det. Så detta hade jag inte alls räknat med!

Eftersom jag bara tar 15 dagar i månaden för att kunna va hemma längre så blir det ju lite skralt i kassan. Så det blev en bra bonus. :-)

Nån mer som får föräldralön?? :-)

babyproffsen och bröstpumpar

Eftersom Klara inte tog bröstet förut, så fick Peter akutåka o köpa en pump första dagen hemma, när vi kommit från bb. Mina bröst höll på att sprängas o jag grät så ont hade jag. Han köpte en medela mini från babyproffsen för 900 spänn.
Den har funkat bra, jag har använt den flitigt, och tack vare pumpen så har jag fortfarande tillräckligt med mjölk, så Klara får rätt mycket bröstmjölk ändå. Plus att hon började amma lite efter tre veckor hemma! Hade jag inte haft pumpen hade ju mjölken sinat.

I lördags när jag skulle pumpa gick den sönder! efter 7 veckor. P åkte till babyproffsen direkt när de öppnade, jag var ju tvungen o ha en pump! pumpar jag inte, kommer mjölken snart ta slut, för så mycket ammar hon inte, och ett av brösten tar hon ju knappt fortfarande.

Efter att ha skickats runt till fyra (!) olika, fick han beskedet att nej, vi får ingen ny pump, de måste _skicka_ vår gamla så medela får bestämma detta, o kolla vår gamla pump. WTF??
Jag kan förstå det till viss del, men en pump har man ju av en anledning, ska min mjölk behöva sina, och min 7 veckors bebis inte få bröstmjölk pga att de inte kan ge oss en ny, när vi haft pumpen i mindre än två månader??
Det skulle ju ta flera dagar o få tillbaks pumpen, dom sa inte ens när, men det kan man ju räkna ut när det är lördag, de ska skicka pumpen, medela ska kolla pumpen o sen skicka tillbaka den. Jag blir så sur! hej och goodbye bröstmjölk.
P fick helt enkelt köpa en ny pump. för 900 spänn.
Denna pump var lika som den innan, men dom hade ändrat tratten lite. Den kändes inte lika effektiv som den första, och något var annorlunda. Jag fick bara ut ca 40 ml med denna, mot 100 ml med den första.

Så efter att ha läst lite på nätet, och Klara bara är 7 veckor och förhoppningsvis ska få bröstmjölk i flera månader till så åkte P och köpte en medela swing för 1700 spänn!

Den är en dröm!

Men pga babyproffsen så har vi nu lagt typ 4000 spänn på pumpar och flaskor (som är snordyra). Det känns inte kul alls. Jag hoppas att vi får pengarna tillbaka för den första pumpen iallafall.

Jag jobbar själv i butik, och tycker inte det här var direkt bra service, så jag vet inte om jag känner för att handla på babyproffsen något mer.

Lilla barn <3



Lilla vän, du är pappa och mamma i ett
Men självklart så har du ditt helt egna sätt
Du har älskats sen dagen du las mot mitt bröst
Och jag gav dig ditt livs första tröst

Lilla knodd, jag är trött men lycklig ändå
Ibland frestar barngråt om nätterna på
Och somliga dagar kan va upp och ner
Men glöms bort när du sen mot mig ler..

(från Sareks Lilla barn. jättefin låt! )

bulldogbebis

Hur gör ni med alla dessa goa veck??
Klara har fått svamp (?) under hakorna, det luktar apa och är rött och irriterat. Det är nästan en omöjlighet att tvätta rent där, även om jag gör mitt bästa.. försöker tvätta och hålla torrt, och smörjt med bephanten. Men kanske bättre med nåt puder/potatismjöl?




min fina tjej!

mjölkstockning..

önskar jag inte min värsta fiende, om jag hade haft nån.
Igår började jag känna mig öm i det bröstet Klara inte tar, och inatt vaknade jag med sån smärta i det. Det är knöligt, rött och ömmar, och jag har ont i hela kroppen, och feber. känns precis som när man har influensa, plus en skitond ömmande tutte. :-(

Jag har försökt pumpa, men knölarna är kvar, så gick jag in i duschen och lyckades få ut jättemycket mjölk genom att handpumpa och trycka på knölarna. När jag stod där i den varma duschen så försvann varmvattnet!

vi har haft problem med det i tre veckor nu, o felanmält det två ggr, men inget har hänt, så jag blev helt förstörd.
Tårarna sprutade och jag hade så ont!

Nu sitter jag hos mama, har tagit ett bad och får hjälp med skruttan. Efter tre ibumetin och värmekudde på tuttarna mår jag bättre, men mår fortfarande dåligt och känner mig sjuk.
Det är verkligen HEMSKT med mjölkstockning. :-(

instagram

Det vore ju synd att säga att man hinner blogga mycket när man har en liten bebis hemma. Iallafall så har inte jag den tiden, än.
Därimot finns jag på instagram om någon vill följa mig där också. :-)

tinytii83

o där härmade jag dig emma. ;-)

en månad!

Igår blev vår lilla tjej 1 månad! Hon är det absolut bästa som hänt mig, o P kommer tätt efter. ;-)

Vi har börjat få in lite mer rutiner, även om dagarna fortfarande är lite hip som happ.

Jag pumpar fortfarande, men får inte ut lika mycket längre, o skruttan mysammar lite då och då.
Jag är så glad att hon iallafall kan amma lite, även om det inte går "på heltid".



älskade unge!! <3

RSS 2.0