Just idag är jag stark

Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag förs framåt av kraftiga vindar

Just idag är jag stark
Just idag mår jag bra
Jag har tron på mig själv vid min sida!


Ja, idag mår jag bra! Solen skiner, jag är på väg till en kompis o det är en vecka kvar till semestern!

Underbart!

Lite av varje.

Helt plötsligt igår så kändes det som att magen bara ploppade ut. Jag har tänkt att jag inte ska berätta något på jobbet förrens efter semestern, men jag vet inte om det kommer gå. Mycket kan ju hända på 1,5 vecka, och nu står magen verkligen rakt ut som ni andra beskrivit det. ;-)
 
Vi har rätt tighta tshirtar på jobbet, och ska det fortsätta så här kommer det bli svårt att dölja. Men jag kanske kan skylla på att jag lagt på mig lite sambokilon eller något.
 
Annars mår jag bra.. känner mig lite nere bara. Oroar mig lite inför kubtestet som börjar närma sig.. vi har redan bestämt att vi ska behålla om det skulle visa sig att vår bebis skulle ha downs syndrom, men ändå känner jag mig orolig inför det. Det känns inte riktigt som att jag kan njuta av graviditeten än, som att det fortfarande inte händer mig. Sen är det massa andra omständigheter runt omkring.. som är väldigt jobbiga just nu. Och tyvärr ser det inte ut att ljusna heller.
 
Jag längtar efter semestern, få komma bort med min älskade P. Bara få vara.
 
Det känns som att jag bara vill lägga mig ner och gråta, fast att jag inte vet varför.
Jobbig känsla, men det är väl graviditetshormonerna.. antar jag.

Herre gud, vi SKA ha en bebis!

Vi SKA verkligen ha en liten bebis. Vårt barn! Sån otrolig känsla, och det går knappt inte att fatta det.
Jag är så otroligt lycklig!
Känslan när vi såg vår lilla bebis ligga där och sprattla för fullt med armar och ben går inte att beskriva, det var en sådan total lycka, och jag svävar på små moln och mungiporna har liksom fastnat vid öronen. ;-)

Lilla fina älskade bebis! Så liten, men så otroligt älskad och efterlängtad!



Den mätte 41,7 mm, v 11+1, exakt den veckan jag är i. :-)
Nu kanske jag äntligen kan andas ut ett litet tag!

Senare.

Nu är blodprovet inför kub taget, och mina första gravidtidningar inhandlade!

Det kändes lite konstigt att stå där och kolla på gravidtidningar. Det gäller ju inte mig liksom. ;-) Men i allra högsta grad gör det ju faktiskt det.
Väldigt konstig tanke, fortfarande. :-)

Det känns fortfarande som att det inte alls är en bebis där.. som att den säkert har dött och att de kommer säga att jag fått ett ma på ultraljudet nästa vecka.
Men samtidigt så känns det som att jag visst är gravid! Den lever och förhoppningsvis mår bra. :-)
Jag mår ju faktiskt illa om jag är hungrig, vilket jag är nästan hela tiden. Varje natt måste jag gå upp och kissa och brösten är faktiskt större än dom brukar och en aning pyttelite ömma.

Så även om det känns som att jag inte har symtom, så inser jag ju att jag faktiskt har det.

Dessutom har jag gått upp ett kg sedan inskrivningen förra veckan.

Så, vi ska visst ha en liten bebis i januari. Så är det bestämt. :-)


Måste bara höra lite om det är någon mer som köpt gravidtidningar..vilken är egentligen bäst?
Jag hade lite svårt att välja.

Lite tankar

Jag minns den där dagen i början på september 2010. Vi hade inte varit tillsammans särskilt länge. Vi hade slarvat lite och min mens hade varit lite sen och våra tankar hade precis börjat med "tänk om". När mensen kom blev vi båda ganska besvikna.

Så låg vi där i soffan och pratade, och kom fram till att allt bara kändes så himlans rätt. Vi ville vara med varandra, och vi ville ha barn. Så vi bestämde oss för att sluta skydda oss, och trodde givetvis att jag skulle bli gravid ganska snart. Vi räknade med en bebis till sommaren/hösten 2011.

Vi pratade om att vi ville att våra mor-och farföräldrar skulle få uppleva vårt barn.. Min morfar och Ps farfar var vid den tidpunkten 87 år..

Ett år senare dog min fina morfar, jag var inte ens gravid än och jag är fortfarande ledsen över att han aldrig ens fick veta att vi ska ha barn, och jag är ledsen över att mitt barn aldrig kommer att få träffa min morfar.

Ps farfar fyller 89 år i år, och av egen erfarenhet vet vi att livet är oerhört skört och att det kan gå väldigt fort. Jag hoppas så att han kommer få uppleva vår bebis.

Jag tänker också ofta på att vår bebis har en farbror i himlen, som inte ens jag har träffat. Som bara P kan berätta om. En del av P som jag aldrig nånsin kommer lära känna.

Nu blev det ganska djupt det här, men så är det när man sitter med sina tankar så här en ledig torsdag. ;-)

Jag är oerhört lycklig över vår bebis i magen, jag hoppas för allt i världen att vi får behålla vårt lilla pyre.
Ibland trodde jag att vi aldrig skulle få lyckan att uppleva detta.

Nu ska jag snart bege mig och göra blodprov till KUB.


lite ont.

Dagarna går så fort, och vips så har det gått en vecka sen jag skrev något. V 11, och en vecka kvar till ultraljudet. Jag börjar bli nervös.. Det är ju nu vi kommer få se vår bebis på "riktigt", och jag är fortfarande rädd för att vi inte ska få se något alls, eller att något är fel. Men jag längtar! I helgen mådde jag ganska dåligt, mådde illa konstant och hade halsbränna. Det är bortblåst nu, men idag har jag haft ont i magen hela dan. Det ilar med jämna mellanrum på vänstersidan och går ut i ryggen. Som om man, med lite överdrift ;-) , kör igenom en kniv. Vänstersidan har jag aldrig känt nåt förut. Jag tycker ändå att det börjar synas lite på magen. Alla kläder och byxor börjar sitta åt. Mest är det väl tarmarna som spökar, men lite svullen är jag faktiskt på nederdelen av magen. :-D Vi skulle hämta ut våra ringar idag med, men behövdes lite justering så får hämta dom på fredag istället.. Det längtar jag också efter! :-P

dagen.

Idag var vi på inskrivning! Känns så konstigt att det är oss det handlar om, när ska man börja fatta liksom? Jag längtar så tills ultraljudet, då vi förhoppningsvis får se lite mer än en liten blinkande stjärna. :-) Efter inskrivningen var vi och beställde förlovningsringar! Jag känner mig så lycklig! <3 Tänk att just jag fått den finaste i världen. ;-) Vi har så mycket att se fram emot, förlovning, bebis, ny lägenhet och giftermål. Jag har sagt det tusen gånger, men jag fattar inte att detta händer mig! Som det pensionärsparet vi är, gick vi hem i regnet med en grillad kyckling och potatissallad och kollade på hem till byn. ;-) Sa jag att jag är lycklig, förresten?? :-)

V 10.

Så var det det här med att må bra. Vad ska man skriva? :-)

V 10 idag, och min oro börjar släppa. Inget mer rosa sen i torsdags. I fredags spydde jag (!) men annars mår jag hur bra som helst. Jag börjar känna mig lite svullen i magen, och det ser jag väl som ett positivt tecken. Jag hoppas så att vårt lilla pyre mår bra! Om ungefär två veckor är det dags för ultraljud, och jag hoppas tiden går fort dit!

Jag kan inte låta bli att gå och titta på bebiskläder, fantisera och drömma.. och det känns helt sjukt att det äntligen är verklighet. Tänk att det ligger en liten bebis i min mage. :-)  Hur söta är inte dom här?? --->

Vi brukar ligga på kvällarna och prata om vad bebisen ska heta. Det finns så många namn, men få som man verkligen fastnar för. Det är tur att det är ganska långt kvar, så vi kan enas om något. ;-)

Har ni samma favoritnamn?

Vi har ett pojknamn vi båda gillar, men sen finns det ett namn till, som jag tycker är superfint och som jag verkligen skulle vilja ha. Som P inte alls gillar. Två flicknamn har vi också än så länge.. men man vill ju att det ska kännas rätt. 





                                                                                                                    


RSS 2.0