dagens.

Imorse vaknade jag vid fyra och hade sjukt ont i magen, kändes precis som när mensen ska komma. Jag fick ligga dubbelvikt. Gick upp, o eftersom vi bestämt att jag skulle testa idag igen så testade jag då. Fyra timmar efter att jag varit på toa sist. När jag kissat försvann "mensvärken", så troligtvis så var det bara för att jag var så kissnödig. :-) jag blöder lite fortfarande, men mest lite brunt när jag går på toa, nångång har det varit lite ljusrosa. Detta är iallafall dagens test, titta inte på katthåren bara. ;-) Nu borde jag väl lämnat ruvarstatusen och flyttat till gravid??

dröm vs mardröm?

De senaste dagarna har varit hemska, jag har tagit på mig pokerfacet till jobbet och försökt att inte tänka så mycket. Men varje gång jag varit på toa så har jag påmints om vårt misslyckande.

Igår köpte P ett test, så att vi kan försöka gå vidare. Idag var jag inte säker på om jag ens skulle ta progesteronet, men gick upp och skulle ta graviditetstestet iallafall.

Jag var övertygad om ett minus.

Direkt så samlades vätskan i mitten av testet, och försvann inte. :-o Jag stirrade på testet och förstod att det var ett klart o tydligt PLUS. Herregud.. Jag rusade ut till P med testet och bara skakade.
Jag bad han nypa mig i armen för att se så det verkligen var sant. Men det ÄR ett plus.. men jag blöder fortfarande.

 


Ovitrellen ska ta upp till 10 dagar att försvinna från kroppen, det är 14 dagar sedan jag tog sprutan.. och jag är på RD 10..

MEN när jag var på toaletten nyss så blödde jag rött blod.. Jag vet inte vad jag ska tro.. är livrädd att blödningarna är början till missfall, eller om det bara är spottingsen som kommer iallafall. Det känns väldigt elakt att ge mig hopp om ett plus om det ändå kommer bli missfall..

Det är iallafall en otrolig känsla att se det där plusset, och chocken har fortfarande inte lagt sig.


Snälla snälla snälla.. låt det lilla pyret få stanna!!


Blod.

Varför händer detta oss?? Jag är så fruktansvärt ledsen.

Ruvardag 6 och bitter till tusen.

Jag vågar knappt blogga för jag känner mig så bitter och negativ. Jag tror det är kört.

Jag känner verkligen ingenting. Förutom lite ömma bröst som kommer från progesteronet. Kanske en aning molande i högra ljumsken. Hmm.

Magen är inte ens svullen längre. Det här är fruktansvärt jobbigt. Jag får ångest bara att tänka på att misslyckas.. ser hur pengarna susar förbi till ingen nytta. (Blir det bebis är det självklart värt varenda krona).

Det känns som att varför skulle det hända oss.. samtidigt som varför skulle det inte hända oss??


Jag funderar på om jag ska tjuvtesta i helgen.. samtidigt som det känns fruktansvärt onödigt o slösa pengar på ett graviditetstest helt i onödan.

Jag blir galen på mig själv.



Allt för att jag inte ska bli så fruktansvärt ledsen om vi inte har lyckats.
Men det kommer jag bli iallafall.

Ruvardag 5

RD 5, och jag vet inte hur jag ska känna.
Den här väntan är värst i hela ivfkarusellen. När vi körde igång var jag så glad att vi äntligen kommit i gång, och det kändes pirrigt och förväntansfullt.


Nu känner jag bara att tiden ska gå, så jag vet hur framtiden kommer se ut.

I fredags blev jag vrålförkyld. Har läst om många som blivit det runt ÄP/ET. Det sitter fortfarande i, och jag känner mig ganska risig.
Brösten ömmar inte alls mycket längre, så gissar att det är ovitrellen (ägglossningssprutan) som börjar gå ur kroppen.

Annars moler det och sticker lite i magen ibland. Men det är det enda.

Jag är ganska negativ, tror att det inte blivit något. Jag är så rädd för att bli allt för besviken annars..

Om vårt lilla embryo bestämt sig för att stanna, så borde det ha fäst nu.

Jag vill så gärna att vi ska lyckas!


Snigelfart

Ruvardag 1.

..och jag undrar hur sakta de här dagarna kommer gå fram till testdagen.

Jag har ju väntat så länge nu, men de här två veckorna känns längre än alla de månader av besvikelser vi har bakom oss.
Det känns konstigt att det ligger ett litet embryo därinne. Overkligt. Jag undrar om det har fortsatt att dela sig, om det kommer fästa, om det kommer bli vår bebis. Jag vill veta NU.

I mina papper står det att det tar 2-3 dagar för ett 2 dagars embryo att fästa.. så senast i helgen borde det ju ha gjort det om det bestämt sig för att stanna. ;-)

För övrigt så har jag fortfarande sjukt ont i brösten, svullen mage och det sticker som nålar i magen ibland. Det har jag kanske progesteronet att tacka för.

Jag längtar och hoppas att jag snart får känna av lite riktiga graviditetssymtom snart!

Äntligen ruvare!!

Ett av våra två befruktade ägg hade klarat sig, och blivit ett perfekt 4 celligt embryo!

Så nu är även jag en lycklig ruvare med väldigt blandade känslor om de två kommande veckorna.
 Rädd för att inte lyckas, och lycklig att ett ägg faktiskt var ett guldägg.

Tyvärr fick vi ju inget till frysen nu, men jag hoppas att ödet valt just det här embryot till oss. ;-)

Det känns konstigt att det nu finns ett litet litet embryo i min mage, som KAN bli vår bebis!


Läkaren sa att Ps simmare var helt perfekta, men det verkar som att mina ägg inte vill släppa in dom. Så blir det aktuellt med en ny ivf (eller syskonförsök som läkaren sa ;-) ) så blir det ICSI (mikroinjektion).


Nu behöver vi alla tummar och tår som vi kan få!



Äp dagen - och dagen efter.

Igår var det dags för äp, och allt gick över förväntan.

Vi kom till fertilitetscentrum vid niotiden, och direkt fick vi komma in till en bm som pratade lite och knäppte kort på oss. Därefter fick P lämna sitt, och jag satt och väntade i väntrummet och fick dricka lite varmchoklad.

Vi hade tid vid 10, men drog ut lite på tiden, så vid 10.20 fick vi komma upp i vårt lilla "bås". Där fick jag ta på mig en ursnygg sjukhusrock med snygga strumpor till, och sedan kom en bm in med två panodil och satte en kanyl i armvecket.

Efter en liten stund var det vår tur, och jag fick hoppa upp i gynstolen. Där sprutade de in lite morfin så det kändes som en liten lätt fylla. ;-) Därefter så tvättade läkaren mig och satte lokalbedövning, vilket inte kändes alls. Vi fick se på två skärmar, en där hon punkterade äggblåsorna, och en från labbet, och när första ägget syntes ropade killen från labbet och gjorde vågen. :-D

Efter tio minuter var det klart, jag hade liiite smått mensvärk, ingen yrsel och mådde hur bra som helst.
Vi fick gå tillbaka till båset, och efter en liten stund kom läkaren och meddelade att de fått ut nio ägg.

En liten stund efter det så kom de in med smörgåsar och sedan pratade de lite med oss, och eftersom jag mådde så bra så fick vi åka hem. 12.20 satt vi i bilen hem igen.

Egentligen så hade vi tid för ET på lördag, men tyvärr ringde de precis när jag börjat skriva detta inlägg.
Endast två ägg av våra nio blev befruktade, så nu blir det ET imorgon istället.

Jag kände mig rätt positiv fram tills de ringde nu.. nu känner jag mig rädd och ledsen.
 
Livrädd att våra två små embryon kommer dö.


Snart dags för äp!

Nu ska vi snart gå och lägga oss.. blir en tidig morgon imorgon då vi ska åka runt halvsju.

Idag har jag mått lite småilla, det har jag iförsig gjort till och från hela veckan, men det är kanske inte så konstigt. Brösten ömmar som bara den och magen är spänd och känns svullen.

Jag har känt mig ganska lugn inför morgondagen, men nu börjar jag bli lite nervös. Men jag försöker att inte tänka på det så mycket. Jag tror (vet) att jag klarar av det. Jag har varit på mååånga gynundersökningar pga kronisk svamp, kontaktblödningar, cellförändringar och spottings, jag har fått bedövningsspruta där nere förr och överlevt varje gång. ;-) Det kan ju iallafall inte vara värre än att föda barn, och det hoppas jag ju på att få göra om sådär nio månader. :-)

Så, nästa blogginlägg så kommer äggen (som jag förhoppningsvis har) vara utplockade och sedan börjar nästa väntan!

sista sprutan!

Nu är sista sprutan tagen! Laddade med en isbit i 20 minuter innan, o kände absolut ingenting när jag körde in nålen. Sved liiite grann när p tryckte ut vätskan, men nu känner jag nada. Är kanske bedövad av all is. :-) Den värsta sprutan var orgalutran i onsdags. Känner mig ändå orolig.. Kan det hända att man får ägglossning utan älsprutan? Jag har sjukt ont i brösten sen igår och massa älflytningar (ursäkta). Men vill veta om nån haft likadant? Är ju en skräck o komma dit på måndag oså finns inga ägg. :-( Det här är verkligen en känslomässig bergodalbana. Jag som inte ens gillar att åka karusell. Men snart är vi framme!

den omtalade.

 
mysig?

Nu är de sista sprutorna tagna för den här gången! (hoppas föralltid), förutom ovitrellen då. De två sista orgalutransprutorna var faktiskt inte så farliga, satt med en isbit i säkert 10 minuter innan, och sen var det bara att trycka in den. Jag har inte ens ont efteråt. Liiite öm kanske, men inget som stör alls. Så skönt! Puregonen är ju värsta barnleken nu, bara grabba tag om en valk och trycka in den. ;-)

Så skönt att det gått så smidigt hittills, jag hoppas att det fortsätter så.

Idag fick vi lite papper om äp på måndag, då står det att vi ska kolla om vi lämnat samtyckeslappen till socialstyrelsen???? Vad är detta??? Någon som vet?

Det var P som hämtade pappren idag, för jag jobbade, och när vi provade ringa fertilitetscentrum så hade dom stängt. Har inte hört nåt alls om någon samtyckeslapp.




nu händer det grejor!!

Imorgon (!!) tar jag 7e puregonen och 3e orgalutran för sista gången! På lördag ska jag ta ovitrellen (ägglossningssprutan), och på måndag blir det äntligen äp!! shit, det gick verkligen undan nu. Jag hinner ju inte ens ta färdigt sprutorna. Känns sjukt spännande OCH nervöst! :-D

framsteg!

Allt såg jättebra ut i idag! Jag vet inte hur många äggblåsor jag hade, men det var många! Min kropp hade tydligen svarat väldigt bra på behandlingen, så vi kanske måste sänka dosen på puregonen. De skulle ringa senare i eftermiddag tror jag. Han trodde att det kunde bli äp i början av nästa vecka! :-) sen sa han att jag ska ha i bakhuvudet att om det går för fort så kan man tvingas avbryta det hela.. Menar han överstimulering? Jag blev ändå lite orolig, även om han sa att allt såg jättebra ut. Annars har jag inte känt nånting, ingen molvärk eller spänd mage eller så. Lite huvudvärk, men det brukar jag ha.

orgalutran

Fy sjutton vad hemsk denna sprutan var! Satt en bra stund och försökte ta mod till mig att kunna ta den. Spännde mig så jag mådde illa. Jag följde rådet att ta en isbit, hjälpte kanske lite. Men jag kunde inte "hugga" in den som man ska, utan jag tryckte. Sved som fan i 2 sek innan jag kommit igenom huden, och då kändes ingenting längre. Jag mådde därimot skitilla av hela grejen, så p fick spruta ut innehållet medans jag blundade och höll hårt i huden. Det kändes som att det bubblade till under huden, ska det kännas så?? Den var kanske inte så farlig som jag trodde, men jag ser inte fram emot att ta om den. Värst var nog bubblet av vätskan.. Kändes jätteobehagligt. :-S det sved knappt någonting, och det enda jag fick var en liten röd rodnad. Gjorde jag verkligen rätt? Av puregonen fick jag mitt första lilla blåmärke idag, var väl sviterna av att jag var så nervös för orgalutran. ;-) Jag känner mig som en nåldyna just nu. Imorgon är det dags för vul.. Jag hoppas att dom hittar många fina äggblåsor! Känns nervöst det också.. Nu ska jag sova. Godnatt!

:-)

Idag var jag o gjorde blodprovet till klimakterietestet som missades sist. Jag hoppas inte det blir allt för missvisande att jag är på dag 6, och mensen nästan är slut. Men så går det när det är en massa helgdagar. Dock så var ju läkaren övertygad om att jag inte är i klimakteriet. ;-) imorgon så ska jag lägga till spruta nr 2, orgalutran. Jag är lite skraj för den, men ska nog klara av det. Dagarna flyger ju iväg nu när man börjat med sprutorna varje kväll. På torsdag är det dags för ultraljudet, så spännande! Jag hoppas så att detta går vägen!

spruta nr 2

Nu är min jobbhelg över och i morgon ska vi bara ha mysdag jag och P. Ska hem till hans familj och äta lite påskmat. :-) Nu är även spruta nr 2 avklarad. Fortfarande lika läskigt, o jag tycker faktiskt att det svider en del efteråt.. Bävar lite inför de andra två. Men jag fixar det. Lyckas vi med detta så kommer det finns tusen gånger värre saker än några sketna sprutor. ;-) jag är skiträdd för att föda barn. Men det vill jag inte tänka på nu. Hoppas ni haft en mysig påsk!

Sprutpremiär!

Världens sämsta bild. Men nu har första sprutan tagits! Det gick bra, men jag blev lite lätt illamående av vetskapen att jag hade sprutan i magen, samtidigt som jag tryckte på knappen o sprutade ut innehållet. Jag är rätt känslig när det gäller sådana saker. Men det gick fint! Sprutan kändes ingenting, dock sved det lite precis efteråt.

Nu sitter jag här och lyssnar på grannarnas dunkmusik för andra kvällen i rad.

Jag saknar P! ♥








Spruta för påskägg. ;-)

Ikväll klockan nio ska jag ta första sprutan.

Jag kan inte fatta att vi nu har kommit fram till dagen vi väntat på så länge, och att jag KAN vara gravid om bara några veckor! Känns sjukt läskigt, och sjukt spännande!
Mest nervöst är ju om vi kommer lyckas eller ej, känslan säger att det här kommer gå vägen, vi kommer lyckas. Men tanken finns ju ändå om att det finns de som inte lyckas, trots bra provsvar.

Men nu måste vi se framåt, och vi har ju iallafall 35-40% chans mot 0 som vi verkat ha de sista 21 månaderna.


P är iväg ikväll och kommer hem imorgon, så jag får ladda själv för första sprutan ikväll. Men det kommer nog gå bra! Lite pirrigt är det ändå.. jag gillar inte sprutor, trots att den här inte kändes något alls.


För er som är intresserade så har jag fått följande mediciner som ligger och väntar här hemma:

1. Puregon. Spruta som ser ut som en penna. Ska tas i ca 9 dagar.

2. Orgalutran. Spruta. Ska tas från sprutdag 5 i ca 5 dagar.

3. Ovitrelle. Spruta. ägglossningsspruta. Tas ca 36 timmar (tror jag) innan äggplock.

4. Crinone Progesteron. Vaginalgel.



oförklarigt barnlösa

Oförklarigt barnlösa, det är vi det. Våra värden och provsvar var helt på topp (förutom klimakterietestet som missats tydligen, men han var övertygad om att även det var bra) måste dock göra om det nästa vecka.

P hade tvåhundratjugomiljoner perfekta simmare, utan anmärkning!
 Så, på onsdag eller torsdag hämtas sprutor och medicin och när mensen kommer så kör vi igång! :-D Vi är så glada och lättade! Äntligen är vi igång!

Dagen D.

Tre timmar kvar.. och jag känner mig sjukt nervös! Vad kommer vi få veta? bra eller dåligt?
Jag hoppas så att vi kommer få sätta igång så fort som möjligt, att dom inte hittat några större fel och att chansen för en lyckad ivf är stor!

Ni kan väl hålla era tummar för oss idag? :-)


Igår kom spottingsen med.. så inget eget lyckat försök för oss denna månad heller.

RSS 2.0