God jul!

Nu är det julafton!
vilket innebär ny vecka, nämligen v. 39! 13 dagar till bf.

I tisdags var jag hos barnmorskan. Allt var bra med vårt lilla hjärta, och enligt henne är den nu fixerad! Ibland känns det verkligen inte så, men det är väl armar, ben o den där lilla rumpan som luras. :-)

Jag tyckte ju att magen växt massor sen förra besöket, men den hade bara växt EN cm. haha. Det måste ju va formen som gör det? För den är större.

Sfmåttet låg på 32, och hjärtljuden på 145. :-)
Min kurva går lite upp och ner. Berg och dal liksom. :-)

Jag hyrde en TENS-apparat också, och idag (läs söndag) provade vi den. :-) Både jag och p. :-)

fel håll på bilden, men går inte ändra i bloggappen.

Annars mår jag bra, förutom att jag hade massor av sammandragningar under halva dan.
Men tror inte bebisen kommer förrän runt bf iallafall.

Hoppas ni får en riktigt god jul! :-D

tre veckor..



Det har hänt en del på tre veckor kan man ju säga! särskilt nu sista veckan!

älskade bebis!

tre veckor..


v 38, 20 dagar kvar!

Ny vecka igen! 20 dagar kvar.
v. 38 (37+0) och bebisen räknas som fullgången!
Jag börjar bli mer och mer nervös för vad som komma skall.. smärtan har jag inte varit rädd för innan, men nu börjar jag bli rädd för den med.

Det är med skräckblandad förtjusning jag läser förlossningsberättelser, jag vill, men jag vill inte!

Jag vill bara ha bebisen, och det andra kommer på köpet.

Vi har haft en mysig helg P och jag. Helgen var vår sista ensamma helg, bara han o jag.
Visst kan det bli fler helger, om vi går över tiden, men det är inte samma sak. :-)

Vi var o beställde matbord och säng till vår nya lägenhet i fredas. som vi längtar! Fattar inte riktigt hur vi ska få plats i vår lilla etta i fem månader till, men finns det hjärterum så finns det stjärtterum. ;-)
I lördags städade vi lite, bakade lussekatter, tände ljus, drack glögg och kollade på film. Och igår köpte vi sista julklappen och slog in nästan allihop. :-)

Känns skönt att ha nästan allting fixat!


25.

Nedräkning pågår. :-)
25 dagar kvar! Jag fattar det liksom inte, så lika chockartat i varje blogginlägg. ;-) Det känns som igår (nästan, eller i förrgår ;-) ) som vi plussade, samtidigt som det känns som ivfen aldrig hänt. konstig känsla!

Nu är vi iallafall snart i mål, och det känns läskigt, spännande, stort och alldeles underbart!

Snart får vi verkligen träffa lillhjärtat som bott i magen så länge, och som vi väntat på och längtat efter i nästan 2,5 år!

En ny liten människa att lära känna och älska gränslöst mycket, en kärlek jag tror kommer vara större än allt annat. En ny liten person att uppfostra. Det är jättestort!

Inatt har jag sovit jättedåligt igen. Det har ömmat i magen och ilat mellan benen, trodde för ett litet tag att den höll på att fixera sig. Men nu vet jag inte hur den ligger. Jag har haft lite ont i ena höften också ett par dagar, svårt o sitta på toan. haha.
Jag känner mig som en gammal kärring. ;-)
Det värker, ömmar och ilar både här och där. Men det är väl inte så konstigt, jag är ju faktiskt höggravid. :-o också en konstig känsla. :-P

Idag skulle jag träffat en kompis, men jag är så trött efter natten och kroppen värker. Så blir vila idag. Sen är hennes lille son jätteförkyld, o jag är rädd att bli smittad nu. Känns inte allt för kul om förlossningen skulle starta o näsan vara täppt av snor. :-)

Så idag ska vi packa bb-väskan, det har fortfarande inte blivit gjort! Kanske ska försöka orka med att slå in lite julklappar också.

För nästa vecka vill jag bara njuta av att allt är klart inför julen! :-)

<3



Lillhjärtat i magen igår. <3
Haha, det ser ju inte klokt ut. :-D

vagnen

I torsdags hämtade vi vår vagn, en svart brio happy. :-) Först tyckte jag att den var lite väl svart, då precis allt är svart på den förutom lite vitt innanför sufletten (?) på hårdliften. Vi hade tänkt ett grått chassi från början, men det kostade ca 500 spänn mer, så där slog snålheten till lite. ;-)

Jag har bäddat vagnen, så nu står den redo och klar! Förutom lite lappar som ska bort när lillhjärtat kommit. Plus att vi ska köpa nån mer reflex att sätta på vagnen.



Tänk att VÅR bebis ska ligga här i! <3

..och första besöket!

Idag hände det igen. Blod. Skulle bara in o kissa innan jag skulle möta upp en kompis för en sväng på stan. Så började det droppa blod ner i toan, men rosa på pappret. Det kom från ingenstans, för jag kände absolut ingenting.

Jag kände mig rätt lugn ändå, var mer orolig i lördags, för idag har bebisen levt på i magen till och från hela tiden.

Jag ringde förlossningen som ville att jag skulle komma in så dom fick kika på det.

Väl på plats gjordes ett ctg (?) och allt såg fint ut! hjärtljuden varierade väldigt från allt mellan 136 till 172. :-) mest låg det runt 145-165 ungefär. Jag hade några sammandragningar visade kurvan, men det var inget jag kände av.

Sen kom läkaren in och tittade på livmodertappen som såg lång och fin ut, men jag blödde lite från den, men det var ingen fara. Efter det gjordes ett ultraljud och vi fick åter igen se vårt lilla hjärta! <3

Vi fick se ett jättetydligt ansikte med näsan och munnen, och allt såg helt perfekt ut! Vikten uppskattades till 2800 g.

Vi fick åka hem igen, men börjar jag blöda igen så skulle jag ringa tillbaka.

Tänk att det är MAX 6 veckor kvar tills vi får träffa vår lille skatt! fyra veckor kvar till bf.. vart sjutton tog tiden vägen??


första samtalet!

Igår var mama och jag på julskyltning i eksjö. Det är jättemysigt med alla gamla trähus som finns där! Jag köpte lite färska brända mandlar och två olika sorters bröd. :-) På slutet så hade jag rätt ont i ljumskarna och när jag kom hem kunde jag knappt gå.

Fick massor av samandragningar på kvällen och när jag skulle resa mig från soffan kom jag knappt upp.

När jag väl gick på toa så upptäckte jag.. blod! usch, jag blev jätterädd faktiskt.. Det var mest rödrosa och en klump med mörkrött/levrat blod.. *ursäkta*. Jag visste inte vad jag skulle göra, så ringde mama. haha. Hon trodde inte det var nån fara, men tyckte jag skulle ringa o rådfråga. Så jag rinde förlossningen som trodde det berodde på en blödning från livmodertappen efter alla samandragningar. Hon ville jag skulle avvakta ett par timmar och ringa tillbaka efter ett par timmar. Det var fortfarande ljusrosa vid andra samtalet, men de tyckte inte jag behövde komma in på koll om det inte blev värre under natten.

Hon trodde klumpen kunde vara en liten bit av slemproppen, o om det skulle sätta igång nu så är det ingen fara. HJÄLP tänkte jag.. ;-) det är så nära nu!

Vid sju imorse var det fortfarande en aning rosa, men nu har det slutat och allt känns som vanligt.

Men efter igår så inser man att så här 28 dagar innan bf så är det inte långt kvar! <3

Så snart ska vi packa bb-väskan, sen tror jag vi är redo. Även om bebisen säkert inte kommer förren efter bf. ;-)

6 december

Idag är det den 6 december. Det innebär att vi har exakt en månad kvar till BF idag! Gud vad jag längtar efter bebisen! Dock inte förlossningen.. :-S
 
Jag kan inte sova nånting på nätterna.. inatt låg jag vaken till klockan 3, lyckades somna till klockan 5 när P gick upp och sen låg jag vaken till halvnio. Dödstrött. Lyckades somna om och gick upp vid 11.
 
Jag hatar att sova så länge, men det funkar inte på nätterna. Har sån halsbränna, svettas och får inte till nån bra sovställning, men när P går upp får jag ha vår lilla säng för mig själv (har ju tyvärr bara 120, eftersom vi bor i en etta) så jag kan bre ut mig. :-)
 
Skönt att jag är ledig iallafall så jag kan slappa i soffan hela dagarna om jag vill.
 
Ikväll ska vi hämta barnvagnen o babyskyddet också!! Så mysigt!
 
 
Sen måste jag ju gratta fina emma till deras lilla flicka som kom inatt och till fina E som fick en liten son för snart fyra veckor sedan! Känns helt otroligt att bebisarna börjar trilla ut nu! :-D ♥

35.

35 dagar kvar! trettiofem. Jag har fortfarande knappt fattat att vi får en bebis om ungefär en månad! vår bebis! Jag kommer nog inte förstå förren den är här. <3

Idag har vi mys här hemma, tända ljus, pepparkakor och knäck.

Hoppas ni har en mysig första advent ni med! <3




RSS 2.0