det närmar sig..

Idag har vi varit hos barnmorskan igen! Vi pratade lite om förlossningen, och varje gång jag varit där så känner jag att visst fan kommer jag klara det! Men sen ser man nåt på tv, eller läser nåt på nätet eller nåt annat skoj, och så blir jag osäker och rädd igen.

Jag är rädd för själva utdrivningsskedet har jag kommit fram till.. och då är det ju inte långt kvar! Men jag tror att jag vill ha någon form av bedövning då, som antingen bäckenbottenbedövning, som enligt min bm, kan göra att man inte känner hur man ska krysta. Det känns ju inte heller så bra.. men så sa hon att det finns en spray/gel som bara bedövar utvändigt (minns inte vad den hette) och det vore kanske ett alternativ för mig. Den tar inte bort all smärta, men den värsta.

Jag har också bestämt mig för att hyra TENSapparaten, så det ska jag göra nästa gång.

Det här kommer gå fint! Det känns tryggt att veta att vårt sjukhus är bäst i sverige på att förhindra att man spricker mycket, då det också är något jag oroar mig för.

Annars var allt bara bra med busungen i magen.. den har intagit rätt position neråt, men är inte fixerad än. Den gillade inte när bm kände hur den låg. ;-) jäklar vilket liv det blev. Lillhjärtat. <3

Magen har annars tagit en rak väg uppåt, så nu ligger jag bara en liten bit nedanför medel! Den har växt 4 cm på 3 veckor, mot 2 cm på 3 veckor. :-)

v. 34+3

sf: 31
blodtryck: 126/60
hjärtslag: 132


Jag tror fortfarande på en liten grabb! :-) <3

Nästa vecka är det dags att hämta hem vagnen och babyskyddet.. och igår tvättade jag upp alla bebiskläder. Det känns väldigt konstigt att det är vår bebis som ska ha de där kläderna.. det kändes som att jag stod och hängde upp dock kläder. ;-)

Det är så nära nu, dagarna går faktiskt fort och vi längtar så otroligt mycket efter vårt lilla hjärta!


ugglor.

Idag hämtade jag ut ett paket från jollyroom med en liten uggla som ska hänga på barnvagnen och en ugglemobil i trä vi ska hänga över skötbordet sen i nya lägenheten tror jag! Vi har fått en söt mobil från min syster med fåglar med, så vi får se vilken som får hänga var. :-)

Hur tvättar ni bebiskläderna?? vi köpte parfymfritt tvättmedel och sköljmedel.. vet inte om man ska använda sköljmedel? men köpte ett iallafall. Tänkte börja tvätta upp lite imorgon. :-)




v.35- tiden rusar!

Med 41 dagar kvar till bf så går vi in i v. 35 idag! Det är med skräckblandad förtjusning faktiskt.. Det är så nära och veckorna går i en rasande fart!

Jag längtar så otroligt mycket efter lillhjärtat, o jag undrar så vem det är som bor i magen! Men jag ser inte fram emot förlossningen. Det är dags att börja planera inför den nu, men jag skjuter det bara framför mig.. vill helst inte tänka på det alls.

Tyvärr är det ju oundvikligt, bebisen ska ut, så det är dags att ta tag i det snart.
men jag längtar tills det är över och vi har bebisen hos oss! <3



dagens mage v. 35 (34+0).

Åååå heej!

Haha, känner ni igen det där? Det där kommer varje gång jag reser mig från soffan, sängen eller kliver ur bilen. :-D Det blir så utan att jag tänker på det, och vi garvar åt det varje gång.
Jag börjar känna mig kanska otymplig, även om jag inte är så stor. magmusklerna är ju ett minne blott och bebisen trycker både här och där. så..

ååååh heej! nu ska jag gå och duscha! ;-)

vill vara rik.

Nu är det tyvärr så att vi inte är några miljonärer, och man kommer ju inte direkt bli rik på att gå hemma och vara föräldraledig.
Jag älskar att shoppa, och har säkert köpt alldeles för mycket bebiskläder redan. ;-)
Jag älskar jordnära färger, vitt, brunt, beige och grått. Lite blått och rosa går hem också, men skrikiga färger och mycket mönster är inget jag föredrar, varken på mig själv eller på min bebis.
Lite mönster är helt okej, kan till och med vara jättefint! Men de här retromönstrena är jättefint på andra, men inget jag väljer själv.
 
 
Den översta bilden är från det vi köpt själva, och den understa är arvegods. :-)
 
två smockfulla lådor har vi med bebiskläder i storlek 50-62. P får nästan sätta på mig en tvångströja för att jag inte ska handla mer, det finns ju så himlans mycket gulliga kläder så man dör en smula och får ont i magen när man väl shoppar, för man vet att man har kläder till lillhjärtat så det räcker och blir över.
 
 
 Sen finns det så mycket annat jag vill handla.. vi flyttar till en nybyggd trea i vår, och jag lovar att jag redan har inrett hela lägenheten redan. Jag ser framför mig hur allt ser ut, problemet här är att vi inte köpt allt till den lägenheten än. Det är ju det här med PENGAR.
Förmiddagen idag har jag tillbringat med att surfa runt och kollat på inredning och det slutar alltid med lite halvångest och ont-i-magen känsla. Jag tror jag ska gå och köpa en lott. ;-)
 

katter.

Våra två små kissemissar är världens sötaste. Inbland. ;-)

För ett par dagar sedan upptäckte den ena av dom spjälsängen, och när vi hittade honom där så hade han gosat in sig som aldrig förr. Han hade det riktigt bra där.

MEN, jag vill inte ha katterna i bebisens saker. Jag vill inte att de hårar ner eller vant sig vid att få ligga där sen när bebisen har kommit.
vi kanske är taskiga, men vi har en vattenspruta när dom gör saker de inte får. I vilket fall som helst så var det tydligen så skönt i spjälsängen att han typ ignorerade vattensprutan ?! haha. jäkla katt. :-) igår när jag gick upp så låg han däri igen, platt som en pannkaka och riktigt gottat in sig. även denna gång så tokignorerade han vattensprutan så jag fick lyfta ur han.

Känner mig så taskig. ;-) vi har inte på det starka sprutet, det känns lite väl taskigt..

men, hur sjutton ska man lära katterna att låta bli bebisens grejor? kan tänka mig att både vagnen o babyskyddet kommer bli kattfavoriter sen.
vi bor för tillfället bara i en etta, så stängda dörrar är inte ett alternativ.

Det är tur för kissarna att dom är så himlans söta <3;-)

lite tankar.

Ibland bara kommer det över mig, hur vi för ett år sedan satt här med vår sorg, frustration, oro och förtvivlan över att jag aldrig blev gravid. Rädslan över att aldrig få barn.

Hur barnlösheten låg och malde i huvudet konstant, hur ledsen man faktiskt blev av alla andras bebislycka. Hur påverkat våra liv blev av alla månader när mensen alltid kom. Aldrig ens ett litet hopp om ett plus.

Jag tror att den känslan kan man aldrig förstå om man inte varit med om det själv.

Jag minns hur jag knäcktes när carlanderska ringde och sa att det bara blev två befruktade ägg, fast det inte var några fel på oss. Hur oron växte när vi fick veta att endast ett embryo delat sig som det skulle.

Hur vi stod och kramades och grät i köket när jag fick en blödning på dag 6 efter insättandet, i tron om att allt var kört.

Nu sitter vi istället här, med 1,5 månad kvar till BF, och jag får nypa mig i armen för att förstå att det verkligen är sant!

Om mindre än två månader ÄR jag verkligen MAMMA och vi kommer vara föräldrar till det finaste lilla miraklet på denna jord!

Det känns så konstigt att det här varit mitt liv, och med facit i handen vill jag inte ändra på något, för i såfall skulle vi inte haft just det här lilla hjärtat i magen! <3

värt?

Förresten.. är det värt att köpa en systemkamera för 5000-6000?? Gissar att man knäpper en del bilder på sina barn.. ;-)

mobilkameran är ju värdelös.. o jag vill ha en ordentlig, bra kamera som man alltid kan "lita" på. Inget skräp liksom..

valet och kvalet.. värt eller inte?

hjälp?

v 34

Ny vecka och en milstolpe närmre vårt lilla hjärta.
Jag har sovit som en kratta inatt, mao knappt någon sömn alls. vaknade till vid halvfyra-fyra och var tvungen att gå och kissa.
Sen låg jag vaken till och från fram till kl 8, och halvsov fram till tio.

Så nu är jag hur seg och slö som helst.. och galet trött!

Jag har skitont i ljumsken och känner mig som en flodhäst, fast jag inte är stor alls.

gnäll. ;-)

Igår var vi in till babyproffsen och beställde babyskydd, adapter som passar till brio happyn och skötväska. Vi ska hämta allt i början av december tillsammans med vagnen, och som jag längtar!!

Önskar tiden kunde gå liite fortare.. för just idag står den still.

sömnlös i småland..

fy sjutton vilken natt det varit!!

Jag har knappt sovit nånting, stackars p har vaknat i omgångar av mitt kvidande, suckande och stånkande. Det är INTE kul just nu. Är så trött men kan verkligen inte sova. Bebisen har vänt på sig, så huvudet trycker neråt och rumpan precis rakt upp, mellan revbenen, och med jämna mellanrum får den till såna sparkar rakt uppåt att jag inte vet var jag ska ta vägen. Det känns som att jag ska kräkas. Det bränner som halsbränna, fast ändå inte.. En jätteobehaglig känsla. och inget hjälper, varken att gå, sitta eller ligga. :-(

Blev gnälligt det här, men det här har varit den värsta natten på länge.
Nu har p dessutom gått upp, jag får åtminstone försöka sova lite till.

Men han är världens finaste, så förstående och snäll o tycker mest synd om mig. ;-)


att älska!

Tänk att man kan älska någon så mycket som man aldrig har träffat! <3 Jag längtar så tills jag får hålla och pussa på mitt lilla hjärta som bökar på i magen, och det känns konstigt att det är mindre än två månader kvar!

Idag var vi på tul, fick tyvärr ingen bild med oss hem, men allt var så bra med bebisen! vikten uppskattades till 1800g, så låg bara på -8% av medel.

Älskade lilla pyre!

55 dagar kvar

55 dagar kvar till bf, och v 33 välkomnar vi idag! Har haft en lugn och mysig dag med en kompis. Gick en liten sväng på stan, och jag köpte de absolut sista bebiskläderna.. Jag _får_ verkligen inte handla mer nu, men det är ju så kul! Jag handlar mycket hellre åt lillhjärtat än åt mig själv nu för tiden. kappahls newbie serie är helt underbar, och det känns som vi har väldigt mycket därifrån..

hur mycket har ni andra handlat??
Det känns som jag köpt lite för mycket.. men det är så svårt att låta bli! <3

Förresten så bloggar jag nu från blogg.se appen, så vet inte alls hur inläggen blir..



oså dagens mage v 32+0. :-)

kan inte sova

Idag är första lediga dagen (bortsett från helgen då jag ändå var ledig) av ca 1,5 år! Det känns konstigt, lite sorgligt, skönt och helt underbart! Allt på samma gång. ;-)

Bebis känns nära nu, men ändå långt bort. I lördags monterade vi ihop spjälsängen, och igår kunde jag inte låta bli att bädda den. Dock ska alla sängkläder tvättas lite längre fram. :-)

Har inte kunnat sova nånting inatt, halsbrännan, ryggont och kissnödigheten har avlöst varandra, och nu har jag legat vaken sen fem i morse när p gick upp.

Kanske ska försöka vila en timme till innan klockan ringer. ;-)

v 32

 
Då var vi framme i v 32 (31+0), och min sista vecka att jobba!
Det känns konstigt att jag har fyra jobbdagar kvar, och sedan ska vara ledig i ca 18-20 månader. :-o Det har inte riktigt gått in i mitt huvud. Men skönt ska det bli, för jobbet börjar bli tungt nu. Samtidigt känns det tråkigt att lämna alla kollegor så länge, man träffar ju dom mer än vad man träffar sin familj.
 
Ïdag har jag börjat dagen hos barnmorskan. :-) Allt såg bra ut, bebisen har börjat vända sig neråt med huvudet, även om den fortfarande kan snurra runt och härja. Men jag har känt de sista dagarna/veckan att den sparkar mer och mer uppåt mot revbenen. Magen är fortfarande liten, men inget jag oroar mig alls över.
 
 
Dagens mage. :-)
 
I eftermiddag ska vi på förlossningsinformation på vårt sjukhus. Ska bli skönt att få lite information om det!
 
Mina mått:
 
V.25+
 
sf 21
blodsocker 5,8
Blodtryck 109/60
Hjärtslag 136
 
V. 28+
 
sf 25
blodsocker 5,4
Blodtryck 112/64
Hjärtslag 138
 
V. 31+
 
sf 27
Blodsocker 6,4
Blodtryck 113/66
Hjärtslag 145
 
 
 
 

RSS 2.0