Gratislistan!

Tänkte passa på att skriva min gratislista, eftersom gratis är ju så himlans kul. ;-) Har ni fler tips så tar jag gärna emot dom, och har ni inte hämtat ut era gratispaket, så gör det!
 
*Bli medlem på http://www.alltforforaldrar.se/gravidpaketet Där får man bla en värdecheck att hämta ut en gratis body från kappahl. Man får även en massa andra erbjudanden och rabatter. Mycket kommer i brevlådan, sedan kan man gå och hämta nya erbjudanden på hemsidan. Det kostar ingenting.
 
* Paket från apoteksgruppen,http://babytobe.se/ innehöll bla 1 vi föräldrar, visserligen ett par månader gammal, men vad gör det? 2 pappatidningar, babyoljaprodukter, en napp, tuggummipaket och lite annat smått och gott.
 
*Paket från kronans droghandel,
http://www.kronansdroghandel.se/Radgivning/barnklubb/Babypaket/ Innehöll våtservetter, en napp, tidning mm.
 
 
*Paket från babyproffsen, http://www.babybox.se/bestall.aspx?gclid=CLGduqXCkLMCFQ97cAoddT8AWwInnehöll två nappar, skedar, blöjor, våtservetter mm.
 
Ett jättefint paket med en cdskiva med vaggvisor med tillhörande bok, en annan liten bok, en snuttefilt och en liten mjuk bok med "handtag". Det finns flera välkomstpaket att välja mellan. Dock måste man, om man inte vill få böcker hem i brevlådan ifortsättningen avregga sig själv. Men det gör man enkelt med de uppgifterna man får med i sitt välkomstpaket. Inget köptvång.
 
* Gilla MAM på facebook och få en gratis napp hem i brevlådan! http://www.facebook.com/MAMBaby
 
* Gilla Bambino på facebook och få en gratis sked i brevlådan! http://www.facebook.com/BambinoBaby
 
 
Det var nog det jag hämtat ut. :-) Är supernöjd med allt, är bara glad att man får det gratis! :-p
 
 

v.28+4

Igår var jag hos barnmorskan igen. Alla mina värden var bra och magen växer på som den ska även om den fortfarande är liten. ;-)
 
Mitt sfmått var 25 igår, i v 28+3. Bebisens hjärtljud låg på 138, men var även uppe på 140-145. Men jag tror fortfarande på en liten grabb. :-D Kommer kännas snopet om det kommer ut en tjej, även om det skulle vara precis lika välkommet. :-)
 
Jag trodde inte att jag skulle få fler ultraljud, men min bm sa igår att alla som gjort ivf får ett ultraljud i v 32, eftersom ivfbebisar ibland kan vara lite mindre än vid en "normal" graviditet. Så hon ringde och bokade in mig på ett till UL den 14 november! Spännande att få se lillhjärtat en gång till innan förlossningen!
 
Igår började den lille sketongen<3 att sparka mig på revbenen, och har fortsatt med det även idag. Inte speciellt skönt, och ibland skriker jag till helt utan förvarning. haha. Men det är bara att vänja sig, har ju ett antal veckor kvar tills vi får träffa busen.
 
 
 
 
Bjuder på en bild på mig själv, är lite koncentrerad eftersom jag tar bilden i spegeln. ;-) och magen är från v.28+0.
 
 

v 28

Det onda i magen gick över, och nu gör det bara lite ont i ryggen. Bebisen sparkar på för fullt och jag fattar ärligt talat inte vart tiden tar vägen. :-) Det är inte SÅ lång tid kvar faktiskt.
 
Igår välkomnade vi v 28!
 
Jag har börjat fundera mer och mer på förlossningen. Jag har tidigare varit väldigt förlossningsrädd, var övertygad om att jag ALDRIG skulle ha en vaginal förlossning, men när jag läste på om kejsarsnitt så tyckte jag att det lät väldigt otäckt det med.
När jag blev gravid nu så har jag slagit bort dessa tankar. Det har varit så långt fram i tiden, men nu med mindre än 3 månader kvar till bf så börjar de smyga sig på lite grann.. och rädslan också. Jag tror absolut att jag kommer fixa det, varför skulle jag inte? Alla andra klarar ju av det.. och har gjort i alla tider.
Men jag är livrädd för att tappa kontrollen, spricka och att något kommer hända med bebisen. Smärtan är jag inte jätterädd för, men jag är väl kanske mest rädd för att jag inte har någon aning om VAD jag har att vänta mig. Jag vill bara få det överstökat.. jag vill ha bebisen här utan förlossning. ;-)
 
Varför finns inte storken??

ont.

Jag har fått så ont i magen. Det värker runt hela magen, under brösten och utmed sidorna. Mest på högersidan. Det har känts så här i tre dagar nu och verkar inte bli bättre. :-( det känns ungefär som när man har håll, och böjer jag mig framåt känns magen som ett stort blåmärke. Det är värre när jag går omkring, så idag har jag suttit i kassan på jobbet hela dagen, mellan 10 och 18, med undantag för 45 minuters rast. Det är för jobbigt att vara på golvet. Jag gissar att det är att bebisen blir större och trycker på alla organ, min mage är ju inte speciellt stor, och inte jag heller, så det borde ju vara rejält trångt därinne. Men jobbigt är det! Men så länge bebisen sparkar på så känner jag mig lugn. Men kanske borde ringa bm om det inte blir bättre? Ska bli "kul" och se hur det går imorgon på jobb.. Kanske får bosätta mig i kassan då med, även om det också är jobbigt i så många timmar. Fem veckor kvar! Men just nu känns det som fem långa veckor.

försäkringskassan?? hjälp!

Alltså jag blir galen på alla papper hit och dit som ska skickas till försäkringskassan. Lönekontoret på mitt jobb verkar tyvärr inte ha alla hästar hemma om man säger så. På första pappret jag skickade in till dom skrev dom en årsinkomst, när handläggaren på fk ringde dit uppgav de ca 28000 mindre än det dom skrivit först. Vilket inte stämmer, då de inte räknat med ob. Sen fick jag ett annat papper från fk som de skulle fylla i, på det har dom uppgett 5000 MER än det dom skrivit första gången, och över 30000 mer än det dom sagt till fk. När jag ringde fk nu, så hade dom ytterliggare en summa, nämligen ca 20000 mer än den lägsta summan. Blir man förvirrad??? Ingen av summorna stämmer med det jag får det till när jag räknar på mina lönespecar. Dessutom har lönekontoret skrivit att jag har 36 h/v och uppgifterna är från 120401, vilket inte stämmer, då jag haft en fast tjänst på 33h/v. Och jobbat extra utöver det. Har haft timlön på det. Men nu 1 oktober har jag gått på en heltidstjänst (fast) och får månadslön. Men på pappret de skrivit till fk står det att jag jobbar deltid!! Jag blir galen och sliter mitt hår! När jag ringde fk så sa hon att jag ska ta min nya månadslön plussa på ob gånger 12, och det blir min årsinkomst, och det är det jag ska skriva. Att det gäller för både graviditetspenningen och föräldrapenningen eftersom det är den inkomst jag skulle haft. Eftersom jag har en heltidstillsvidaretjänst. Men stämmer det verkligen? Så mycket har jag ju inte tjänat bakåt i tiden. Nån som vet som kan hjälpa mig?? Jag fattar ingenting.

RSS 2.0